Kumar Yaylası Sedir ve Göknar Ormanları Doğa Yürüyüşü

.
Süre 1 Gün
Bölge BUCAK / BURDUR
Kategori Doğa Yürüyüşü / Günübirlik
Kod T00041
Zorluk Derecesi (Seviye) 2 / 6
Etkinlik Talebi
Serhat Güner Turizm
Serhat Güner Turizm

0 0537 216 10 07

Mesafe

15,716 km

Süre

7,545 saat

Min. Rakım

1.004,666 m

Maks. Rakım

1.648,5 m

Kumar yaylasının bulunduğu alan Helenistik ve Roma dönemlerinde yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Günümüzde ise bazı Yörükler tarafından hayvan otlatma amaçlı kullanılmaktadır.

Kumar yaylası özellikle hıdrellez şenliklerinde (6 Mayıs) Bucak halkı tarafından mesire yeri olarak kullanılmaktadır. İnsanlarda doğa bilincinin gelişmesine paralel olarak son yıllarda Kumar yaylasında önemli faaliyetler organize edilmektedir.

Yayla Bucak ilçe merkezine 8 km mesafede olup; İlçe merkezinden yaylaya stabilize yol ile ulaşılabilmektedir. Yaylanın tepe kısmından Burdur- Antalya karayolu görülebilmektedir.

KAYNAKCA : https://www.bucak.bel.tr/bucak/Gezi-Rehberi/Kumar-Yaylasi/17

Sedir, çamgiller (Pinaceae) familyasından Cedrus cinsini oluşturan iğne yapraklı ağaç türlerine verilen ad. Ortalama ömürleri 1000 yıl kadardır, 40 metre boya ve 2 metre çapa kadar büyüyebilirler.

KAYNAKCA : https://tr.wikipedia.org/wiki/Sedir_(a%C4%9Fa%C3%A7)

Göknar ya da köknar (Abies), çamgiller (Pinaceae) familyasının Abies cinsinden iğne yapraklı ağaç türlerine verilen ad. 40m’ye kadar boylanabilen göknarlar, kendine özgü formu, gövde kabuğu iğne yaprakları ve hatta kokusu ile Çamgiller familyasının diğer türlerinden ayırt edilebilir. Yapraklarının alt yüzeyinde beyaz çizgiler vardır.Kozalaklar sonbaharda olgunlaşınca pulları dökülür. Türkiye'de 213.652 hektar saf göknar ormanı bulunmaktadır[1] 300 yıldan fazla yaşayabilirler.[2]

KAYNAKCA : https://tr.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6knar

Tüm Doğa Sporları etkinliklerini ve rotalarını bir araya getirmek için çalışıyoruz.

Elmalı Mah. Hasan Subaşı (14 Sokak) cad. Balcı İşmerkezi No:8 D:103 Muratpaşa / Antalya
info@dogagezi.com
Doğa Gezi