Maden Koyu Çıralı Likya Yolu Yürüyüşü

Maden Koyu Çıralı Likya Yolu Yürüyüşü
Süre 1 Gün
Bölge KEMER / ANTALYA
Kategori Doğa Yürüyüşü / Günübirlik
Kod T00019
Zorluk Derecesi (Seviye) 2 / 6
Etkinlik Talebi
Serhat Güner Turizm
Serhat Güner Turizm

0 0537 216 10 07

Mesafe

21,652 km

Süre

7,406 saat

Min. Rakım

26,391 m

Maks. Rakım

575,343 m

Nefes kesen güzellikteki manzarası ve büyüleyici doğası ile Kemer’in en güzel koylarından biri olan Maden Koyu, Antalya’ya yaklaşık 75 km. mesafede bulunuyor.

Kemer’den 32 km. uzaklıktaki koya, Tekirova içerisinde yer alan Maden Yolu üzerindeki 10 km’lik kızılçam orman yolu takip edilerek ulaşılıyor. Koya, Çıralı Plajı’ndan tarihi Likya Yolu patikası ile ulaşmak da mümkün. Koya gelmek biraz zahmetli olsa da karşılaşılan harikulade ortam, buna fazlasıyla değdiğini hissettiriyor.

Diğer adı Atbükü olan koy, daha önceki yıllarda burada krom çıkarılan bir maden ocağı bulunduğu için Maden Koyu olarak adlandırılıyor. Koyu gezerken, maden kalıntılarına ve mağarasına rastlamak mümkün.

Etrafını saran yemyeşil ağaçlarla kaplı koyun, yaklaşık 430 metre uzunluğunda ince çakılı plajında vakit geçirmek, berrak ve masmavi denizinde yüzmek, ziyaretçilerine bambaşka bir deneyim yaşatıyor. Tekne ve yatların da demir attığı koy, son derece bakir, sessiz ve sakin atmosferiyle, huzur veriyor.

Çadır kurma imkanı bulunan koy, şehrin gürültüsünden uzaklaşarak, gözlerden uzakta doğayla baş başa olmak isteyen kamp tutkunlarının da uğrak yerleri arasında yer alıyor. Bunların dışında çevrede, piknik, doğa yürüyüşü, dalış gibi aktiviteler yapabilirsiniz.

Orman yollarının engebeli ve yokuş olmasından dolayı, Maden Koyu’na, 4 x 4 araçlarla gelinmesi veya belirli bir mesafeye kadar araçla, daha sonra yürüyerek ulaşılması öneriliyor.

KAYNAKCA : https://antalya.com.tr/tr/kesfet/doga/koylar-plajlar/maden-koyu

Çıralı, Kemer ilçesine bağlı Ulupınar mahallesinin mevkiidir.

Beydağları Sahil Millî Parkı sınırları içinde yer alan Çıralı, üç kilometre kumsalın oluşturduğu sahil şeridinde koruma altındaki deniz kaplumbağalarının (Caretta caretta) üreme alanıdır.

Kumsal denizden itibaren yumuşak bir eğimle yükselmektedir. Her iki ucunda kayalıklarla sınırlanmıştır. Genel olarak, ince taneli kum yapısına sahiptir. Kuzeyinde sadece kış aylarında akan bir dere yatağı vardır. Güney ucunda ise antik Olympos kentinin içinden geçerek köye gelen dere denize ulaşır. Böylece, Çıralı kumsalı güneyi Olimpos deresi ile Olimpos ve Çıralı olarak ikiye ayrılabilir.

Ulupınar deresi ve kanyonu, Likya yolu, Olympos, Yanar taş’la birlikte, sedir ormanları, yaylaları ile 1. ve 2. dereceden doğal ve tarihi sit alanı koruma statüleri sayesinde yakınlardaki benzer alanlarda oluşan büyük çaplı turizm ve yapılaşmadan uzak kalmıştır.

KAYNAKCA : https://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%87%C4%B1ral%C4%B1,_Kemer

Tüm Doğa Sporları etkinliklerini ve rotalarını bir araya getirmek için çalışıyoruz.

Elmalı Mah. Hasan Subaşı (14 Sokak) cad. Balcı İşmerkezi No:8 D:103 Muratpaşa / Antalya
info@dogagezi.com
Doğa Gezi